République

Som jag skrev i förra inläget så var jag i söndags på IKEA. Jag fick köpt mig en ny kudde, matlådor, galgar och en liten växt för att piffa upp rummet. På IKEA åt vi såklart även köttbullelunch, gud vad gott det var! I vanliga fall tycker jag att det är kul att laga mat men eftersom jag delar kök här och man har inte lika bra förvaring, samt ingen lust att köpa massa ingredienser eftersom jag endast ska vara här i tre månader till, så blir det inte några jättesensationer till måltider. Jag kan inte fatta att jag redan har varit här i en månad och bara har tre månader kvar i Paris, tiden springer förbi!

I vilket fall, igår hade jag endast en föreläsning så resten av dagen spenderade jag med att turista lite. Jag besökte en bokaffär som har en massa inredning/design/foto-böcker, den kan jag skarpt rekommendera! Sen tog jag mig till République som har blivit som en minnesplats efter terrorattentatet. Igår var det väldigt grått vilket passade väldigt bra för den platsen. Det kändes som sorgen hängde i luften och på något sätt kändes det tufft bara att vistas där, det blev så påtagligt vad som faktiskt har hänt.

Efter det åkte jag till en marknad som jag inte har varit på innan. När jag gick av metron kändes det som jag kommit till ett annat land. Min första tanke var, jag vänder och åker hem igen, (det ska tilläggas att det var en hel del poliser som patrullera som inte gjorde en mindre orolig), men eftersom det ändå tagit en stund att ta sig dit så bestämde jag mig för att stanna och se hur marknaden var. Slutsatsen blev tyvärr som jag befara, inte så mycket att ha. Mycket saker som jag skulle gissa är stöldgods, gamla kläder och en hel del kopior. Däremot om man gick igenom hela marknaden till slutet så kom man till några bord där de sålde gamla saker, vilket jag gillar. Jag köpte mig en liten smyckesburk för 8 euro, kändes nästan som ett måste att köpa något eftersom jag tagit mig hela vägen dit. Nu ska jag äta lite och sen ge mig iväg för en franska lektion. Au revoir!

P1090851P1090858P1090857P1090844P1090848

 

Annonser
République

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s