Marché

P1090098P1090093P1090096P1090099

P1090103P1090106P1090105Marché betyder marknad på franska, det har jag googlat fram. Så nu har vi lärt oss ett nytt franskt ord, bra va? Tänker att det är väl så jag får försöka lära mig lite ord. Sen ska jag även läsa en liten franska kurs genom skolan, är dock lite orolig för att den kommer att vara svår. Vad jag har förstått så är det franska språket ett omöjligt språk, men vi får väl se. Kanske kommer jag hem och chockar er alla med att prata flytande franska. Eller inte.

Det jag har blivit väldigt (positivt) förvånad över här är att det är mycket fler människor än vad jag hade trott som pratar engelska. Nu menar jag inte att de pratar flytande eller perfekt engelska men de talar ändå någorlunda och kan göra så att man förstår det viktigaste. Sen är det nog så att om man åker lite utanför Paris så kommer det att vara en betydlig skillnad.

Men varför jag skrev marché eller marknad som rubrik är ju självklart för att jag idag har varit på en marknad, konstigare än så är det inte. Jag var där tillsammans med en tjej som heter Loa och som är au pair här, en del vet vem hon är sen tidigare. Denna marknaden var främst en matmarknad med ost, fisk, kött, frukt och grönt. Sen fanns det även lite annat så som vinöppnare, och det köpte jag en! Sist jag var i affären så tänkte jag ”varför inte köpa hem en vinflaska att ha hemma”, jag menar man vet ju aldrig när man blir sugen på lite vin och är man i Frankrike och kan köpa det i närmaste mataffären, ja varför inte göra det då? Men det visa sig vara svårare än vad jag trodde för typ alla vinflaskor har tydligen kork här, typiskt Frankrike att vara traditionella. Jag hittade till slut EN flaska med skruvkork så den fick det bli. Så därför har jag idag inhandlat en vinöppnare så att jag inte ska behöva ha det stora problemet igen! PS. flaskan står fortfarande på min hylla för er som börjar bli lite oroliga för att jag tar den franska kulturen (vindrickandet) lite väl mycket på allvar. DS.

Annonser
Marché

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s